Ešte pred pár rokmi som pri pohľade na okolitý svet videla, že sa ženie niekam do priepasti. Ešte pred pár rokmi som pri pohľade do vlastného vnútra videla odraz toho vonkajšieho... sústavný nepokoj, popretkávaný emocionálnymi vzletmi a  pádmi, zakončený úplne beznádejnou existenciou.

Prešlo pár rokov a  ja sa mením. Znalosti z kníh Anastasie Novych mi dali možnosť pochopiť samú seba a  poznať hlavné predurčenie, prečo som na tomto svete. Znalosti mi pomohli začať skutočne žiť. Odhalením toho, že šťastie, ktoré hľadám, dokážem nájsť len ja sama vo svojom vnútri, mi otvorilo oči, roztvorilo hruď a  rozprestrelo krídla. Navigovaná vnútornou rezonanciou s Duchovným svetom robím to, čo mi dáva skutočný zmysel. Vnímam, ako sa mení môj postoj k  sebe samej, ako nachádzam seba Skutočnú. A  začínam vidieť hlbšie súvislosti medzi mnou, vlastnou prácou na sebe a tým, ako sa to prejavuje v širších súvislostiach vôkol mňa. Odrazu vidím východisko.

Mením sa sama - mení sa všetko okolo mňa. Ja, malý obyčajný človiečik, dokážem svojím vlastným postojom, myšlienkami, skutkami, prekročením vlastného ega, dosiahnuť oveľa viac, ako som si bola mohla niekedy predstaviť. Pochopila som, že to, čo sa deje vo svete, je odrazom mojich/našich vnútorných postojov a  výsledkom voľby každého z nás. Krásnym príkladom, že ľudia sa naozaj menia bolo niekoľkotýždňové stretnutie ľudí, ktorí v  záujme rozvoja svojho vnútorného duchovného potenciálu spoločne navštívili miesto, kde sa navzájom delili o  svoje skúsenosti, pozorovania, radosti i starosti a zároveň boli pod jednou strechou ako jedna veľká dvadsaťčlenná rodina.

Každý z  nás bol iný, no spájalo nás vnútorné, ktoré dávalo všetkému úplne iný rozmer. Spoločne prežité dni a týždne každému jednému z  prítomných dokázali, že život v tvorivej spoločnosti, kde sa jeden človek stará o  druhého a  zabúda pri tom na seba, kedy potlačí ego, jeho chamtivosť, samoľúbosť, pýchu, nadradenosť a vyberie si v  sebe lásku k  blížnemu, je skutočne možný. Vtedy je úplne prirodzené brať ohľad na druhých, počkať v  rade, rozdeliť sa o  jedlo, podať pohár..., jednoducho zabudnúť na seba a žiť NAMI.

Keď sme sa so spolubývajúcimi ku koncu pobytu delili o  svoje pozorovania a pochopenia, všetci sme sa zhodli na tom, že pre nás bolo najväčším prekvapením to, že sme úplne samozrejme, normálne dokázali žiť v takomto formáte fungovania a  vlastne si ani neuvedomovali, že tak žijeme. Bolo nám to prirodzené.

 

Rigden: ...človek si ani nevie predstaviť, aké schopnosti sú v ňom založené. Pozorovanie je prvým krokom k poznaniu utajených tajomstiev. Pozorovaním z pozície Pozorovateľa od Materiálnej podstaty alebo od Duchovnej podstaty už ovplyvňujeme samotnú situáciu a jej možné ukončenie, predbežné rozhodnutie vo svete, ktorý je pre nás neviditeľný, pretože činíme voľbu. Každá situácia je svojráznou odpoveďou nielen na tvoju prítomnosť na danom mieste tu a teraz, ale aj na to, akým sa práve ty v tento moment pozoruješ.

A. Novych „AllatRa"

 

Keď totiž človek v  sebe nájde vnútornú oporu..., keď pocíti sám seba Skutočného, vtedy je prirodzené tak žiť, žiť spoločne, jeden pre druhého. To, čo sme si pred tým nevedeli predstaviť, alebo sme to vnímali len ako utopistický scenár spoločnosti, sa stalo skutočnosťou.

Každý jeden z  nás pochopil, aká je dôležitá práca na sebe samom. Ako sa vtedy človek mení a  všetko sa stáva krajším, hodnotnejším. Nie je to povrchné prežívanie „človeka pochmúrneho“, ale bežný život ľudí, ktorí dokázali vnútornou prácou na sebe zmeniť k lepšiemu nie len seba, ale aj svet, v  ktorom žijú. Dokázali sme to, čo sa nám prednedávnom videlo nepredstaviteľné. 

 

Tatiana: Jednoducho, ako je dobre, keď je mnoho ľudí pripojených k tejto Božej Láske a koľko veľa tejto Lásky sa objavuje v tomto svete. Pretože možno povedať, že vodičmi tejto Lásky do tohto sveta sú...

Igor Michajlovič: Ľudia.

T: Sami ľudia, ktorí svojou voľbou...

IM: Iba takto. A ako ináč? Práve toto je svet, ktorý je daný ľuďom a ľudia ho tvoria. A je to skutočne tak. Vari nie o tomto je napísané v Biblii?

T: Teda veľká, viete, ako...

IM: Celý tento svet je daný ľuďom. A ľudia sú tu na základe svojej voľby. Ešte raz zdôrazňujem – práve na základe svojej voľby a tvoria tento svet: svet Lásky, alebo svet útrap. Celkove sa to aj deje. A to, čo vidíme – to všetko je výsledok ľudského úsilia, výsledok ľudskej voľby.

T: Toto je dôležité uvedomenie si toho, že Božia Láska sa v tomto svete prejavuje vďaka voľbe človeka v každom „tu a teraz“ prejavovať...

Z relácie „O DUCHOVNEJ BLAHODATI"

 

Deje sa to! My sami ľudia – starí, mladí, zdraví, chorí, bohatí, chudobní..., od pekára po právnika, sme dokázali žiť v  súlade so sebou samým, s  Bohom a  s  každým, kto bol toho súčasťou. Každý prispel tým najlepším, čo v ňom bolo. Navzájom sme si boli prínosom. V každom okamihu tu a teraz sme sa jeden od druhého učili. Každý z nás bol výnimočný a  neopakovateľný. A  každý jeden z nás, keď v sebe odhalil svoju pravú duchovnú podstatu, dokázal pre druhých dať zo seba to najlepšie, čo mohol. 

 

Rigden: Duchovná sila daná človeku, je ohromná. Ak dokáže väčšina ľudí v súčasnej spoločnosti pochopiť tú prostú Pravdu, uvedomiť si celú tu pominuteľnosť a dočasnosť matérie, ktorá ich obklopuje, a začnú sa duchovne prebúdzať, potom sa to rovnako prejaví na celej ľudskej spoločnosti a monáda sa obráti. Práve vtedy nastúpi to zlaté tisícročie, o ktorom ľudia odpradávna snívajú.

A. Novych „AllatRa"

 

 A  tak to má byť! Svet sa mení! Zmena spoločnosti zo spotrebiteľskej na tvorivú závisí od voľby každého jedného človeka a je možná!

 

 Autorka: Hanka Agóčová, účastníčka MSH „ALLATRA"