Máte v poslednom období čudné sny? Nie ste sami!

V poslednom období bol pozorovaný enormný nárast zvláštnych snov. Štatistika na Googli od začiatku koronavírusovej pandémie zaznamenala zvláštny jav. Hľadanie hesla „Prečo mám v poslednej dobe čudné sny" sa až zoštvornásobilo. Tejto téme sa venujú aj významné zahraničné médiá vrátane The New York Timesči Vox a odborníci na spánok ako Sally Shuttleworthová z Oxfordskej univerzity, ktorá pre časopis The Independent vysvetľuje: „Mezinárodná, globálna povaha problému je novinkou, ešte nikdy sa neodohrával v toľkých krajinách súčasne a nezasiahol toľko ľudí, takže nebol nikdy predtým tak intenzívne vnímaný."

Stupňuje sa množstvo nezvyčajných snov

Na mnohých sociálnych sieťach a webových fórach sa ľudia delia so svojimi snami a hľadajú pomoc.Tu je zopár prípadov:

"Ľudkovia, už som psychicky na dne. Už budú tomu 2 roky čo mi tragicky zomrel ocko a ja nemám nočný pokoj, celé noci sa mi s ním sníva. Už som vyskusala všetko možné, kňaza, modlitby, pálila sviečky, ako tak som sa s tým zmierila, no každú noc je to isté, stále odniekiaľ príde a my sa tešíme, akoby normálne žil reálny život. Ja som už taká unavená z týchto snov, že skoro sa bojím už aj večer líhať do postele. Prosím poraďte, čo robiť. Ďakujem."

A ďalší sen:

"Zo štvrtku na piatok sa mi sníval divný sen. Ocino mi zomrel pred dvadsiatimi rokmi a babka pred tromi rokmi. Dlho sa mi o nich nesnívalo a teraz obaja v jednom sne. Ja,môj muž a dcéry sme spali v dome babky v jej izbe. Prišlo ráno,vstali sme a chystali sme sa niekomu na svadbu, neviem komu. Vyťahovala som nám pekné šaty z babkinej skrine. Vtom do izby prišiel ocino a hľadal, kde má bielu košeľu. Babka začala upratovať posteľ, nehovorila nič. Potom sme išli do jej obývačky a boli tam samí cudzí ľudia, pekne oblečení, dokonca niektorí v slávnostných uniformách. Nevidela som tam nikoho iného z našej rodiny. Potom som sa zobudila. Chvíľu na to ako som vstala, spadol v detskej izbe z police kvet. Odvtedy mám v sebe taký zlý vnútorný pocit, strach, že sa niečo zlé stane. Aj túto noc som sa viackrát na ten pocit zobudila. Akoby stiahnutý žalúdok, ťažoba na prsiach. Nechce to ísť preč. Zažili ste niekto niečo podobné?"

Prečo sa za posledné obdobie pozoruje tak zvýšený výskyt bizarných snov, a znepokojujúcich nočných mor? Je to naozaj spôsobené len pandémiou koronavírusu, alebo príčina leží omnoho hlbšie a je spojená s obdobím Posledných časov…? 

 Úryvok z relácie Znamenie s účasťou Igora Michajloviča Danilova:

             

A paradoxom je, že v priebehu niekoľkých rokov začínajú samotní známi psychiatri, psychológovia klásť otázky a všímať si to, že prichádza stále viac a viac ľudí, ktorí sa sťažujú na problémy so spánkom, čiže ľudia majú viac snov, aktívnych snov, kedy sa stretávajú so svojimi zosnulými príbuznými, s neznámymi ľuďmi, s masou neznámych ľudí, ktorí sa krútia v hlave. Počas dňa si v priebehu posledných rokov stále viac a viac ľudí všíma, že prichádzajú myšlienky s obrazmi ľudí, ktorých oni nevideli, nepamätajú si ich. Áno, chápem, z pohľadu psychiatrie, psychológie... hovorili sme s odborníkmi, tí mi kládli tieto otázky, doslova aj nedávno sme viedli podobný rozhovor a oni sa to pokúšajú vysvetliť. Dvadsiaty rok je to jasné – pandémia, ťažká doba, psychika trpí, všetkým je ťažko a toto akoby mohlo vysvetliť, prečo sa objavuje masa takých myšlienok.

A devätnásty rok, keď bolo všetko pokojné a o tomto sa nehovorilo? A je to na celom svete, netýka sa to nejakej jednotlivo vzatej krajiny. Je to efekt, ktorý je pozorovaný na celom svete. A je taký badateľný, že si ho už všimli odborníci. Ale kládli otázku v tom zmysle, že „čo sa deje, prečo sa objavuje veľa chorých? Nie sú chorí títo ľudia, jednoducho sú z tých, ktorí si všimnú odchýlky, ku ktorým dochádza. Nie všetci ľudia si to môžu všimnúť. Veď hromada ľudí, aj keď budú mŕtvi aktívni, si ich nebude všímať. Pre nich je to prirodzené – nuž, vo vedomí sa krútia akési tváre, oni s nimi zo zvyku besedujú, mnohí budú vtiahnutí do hádky, rozhovoru a podobne. Ale prečo mŕtvi začnú atakovať živých? Práve preto, aby si živí v pravý čas zvolili Život a nie smrť.

Ak vás táto téma zaujíma, prípadne sami máte podobné skúsenosti a hľadáte východisko z tejto situácie, dávame vám do pozornosti „Hry profesionálov Čo je to vedomie?", a sériu relácií s odporúčaniami odborníkov „Psychológia. Pochopenie pravdy" na stránkach allatra tv. 

Zdroj: Kaleidoskop faktov. Znamenia Posledných dní.